Kinderen spelen met Ark

Christelijke peuterspeelzaal BijdeHandjes

Peuteropvang (VE)

Peuters zijn volop bezig met ontdekken. Op de peuteropvang van BijdeHandjes doen kinderen dat in een veilige, liefdevolle omgeving. Zodat ze zich elke dag vol vertrouwen kunnen ontwikkelen. In een rijke leeromgeving maken we de wereld van je kind steeds iets groter. Met veel speelplezier met leeftijdsgenootjes in onze peutergroepen.

Wat de tijd op de peuteropvang bijzonder maakt
 

Spelenderwijs ontwikkelen

smiley1

Op ontdekking

Spelenderwijs leren en ontdekken staat in onze peutergroepen. We bieden uitdagende activiteiten aan en spelen in speciaal ingerichte speelhoeken. 

globe

Goed doordacht

Zelf kiezen en zelf doen. Steeds iets nieuws proberen. Ieder kind op zijn eigen tempo en eigen manier. Met onze pedagogisch medewerkers altijd in de buurt. 

school

Begeleiding

Vanaf ca. 2 à 2,5 jaar bereiden we peuters voor op de basisschool. Met persoonlijke begeleiding zorgen we bij de peuterspeelzaal voor een soepele overgang naar de volgende fase. 

star

Ons hart

Vanuit onze christelijke identiteit geven we kinderen mee dat ze geliefd zijn door God. De bijbehorende normen en waarden dragen onze collega’s graag aan je kind over.   

We doen het samen

kinderen wassen samen hun handen
Ralph leert veel van andere kinderen. Het is leuk om te zien hoe hij zich ontwikkelt, ook sociaal. Wij vinden de kleinschaligheid en persoonlijke aandacht erg prettig.''
Corné, vader van Ralph
kinderen bidden voor het eten
‘Er is een duidelijke christelijke identiteit, wat heel fijn is als je kinderen er hele dagen doorbrengen. Een echt tweede thuis!''
Hanneke, moeder van Adaja, Jedidja, Joas

Een ochtend op de peuteropvang

Kind telt op vingers

Voorschoolse educatie (VE) 

Wanneer jouw peuter een VE-indicatie heeft voor onze christelijke peuterspeelzaal, ontvangt hij of zij extra ondersteuning op maat in onze peutergroep. Onze collega's behandelen ieder kind gelijk. En willen graag dat ieder kind een sterke start kan maken op school. Daarom staan onze toegewijde en speciaal opgeleide collega's klaar voor jouw kind met ons voorschoolse educatieprogramma. We leggen de nadruk op spelenderwijs leren met taalspellen, luisteroefeningen en beweging.

Lees meer over ons VE-programma

 

Kosten berekenen

We begrijpen dat je graag wilt weten wat de kosten voor kinderopvang zijn. In de meeste gevallen ontvang je een deel terug via de kinderopvangtoeslag. Deze toeslag vraag je aan via de Belastingdienst. We leggen je graag uit hoe de kinderopvangtoeslag werkt.

Hoeveel kinderopvangtoeslag krijg je? Dat hangt af van je persoonlijke situatie. Heb je al een BijdeHandjes-locatie op het oog? Met onze rekentool weet je in 3 stappen wat je (netto) kosten zijn.

Bereken de kosten
 

Zo houden we je op de hoogte

Een goede samenwerking met jou als ouder is belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Samen denken we na over de juiste keuzes voor je kind.  

Kindvolgsysteem

Onze pedagogisch medewerkers kijken goed naar de ontwikkeling van jouw kind. Met interesse en toewijding observeren we de spraak- en taalvaardigheid, motorische vaardigheden en sociaal-emotionele vaardigheden. Tijdens het brengen of halen van je kind, of tijdens het oudergesprek, praten we met je over de voortgang, de sterke punten van je kind en eventuele behoeften.

Begeleiding ontwikkeling

Ouderportaal en app

Heeft je kind vandaag genoten van creatief schilderen, enthousiast muziek gemaakt of lekker naar buiten geweest met de bal? We snappen dat je benieuwd bent! Daarom sturen we je een spontane foto of verhaaltje via de ouderapp. In de app regel je ook administratieve zaken. En je leest het nieuws. Zo ben je altijd op de hoogte. 

Ouder-app

Talenten laten zien en ontwikkelen

Werken op de peuteropvang

Peuters zijn ontzettend nieuwsgierig. Zo leren ze steeds iets nieuws. Als pedagogisch medewerker ben jij er voor iedere stap. Met liefdevolle aandacht, zorg en spelenderwijs leren.

We vinden het belangrijk om ook de talenten van onze collega’s te zien en te ontwikkelen. Schitteren onze collega’s, dan stralen onze kinderen. Benieuwd hoe het is om bij BijdeHandjes te werken?

Bekijk alle vacaturesLees meer over werken bij BijdeHandjes

Pedagogisch medewerker zit aan tafel met peuters
Pedagogisch medewerker zit aan tafel met peuters

In de spotlight

Jongen speelt in de modder BijdeHandjes
Op avontuur

Spelen met modder: goed voor de ontwikkeling van kinderen

Lees meer
Programma Werk Wijzer Event
Employer branding

Opdoen van kennis en inspiratie bij het Werk Wijzer Event

Lees meer
Bij BijdeHandjes vieren we iedereen
Nieuws

International Day of Families

Lees meer
inschrijven bijdehandjes
Tips

Broertje of zusje op komst? Zo bereid je je kind voor

Lees meer