Bij BijdeHandjes doen we het samen

Samenwerking met ouders

Bij BijdeHandjes hechten we veel waarde aan een goede en hechte relatie met jou als ouder. Samen met je kind wordt je onderdeel van de BijdeHandjes familie. Een goede samenwerking is belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Dus daar betrekken we jou als ouder graag actief bij. Samen denken we na over de juiste keuzes voor je kind. Dit doen we vanuit onze christelijke identiteit en de waarden en normen die onze leidraad zijn.

Pedagogisch medewerker heeft kind op de arm
Pedagogisch medewerker heeft kind op de arm

Een fijne start

Voor de allereerste keer naar het kinderdagverblijf, de peuteropvang of de BSO. Dat is een bijzonder moment en een grote stap voor zowel kinderen als ouders. Bij BijdeHandjes maken we deze stap net een beetje kleiner.   

  • Intakegesprek: Voor de eerste dag op de kinderopvang nodigen we je uit voor een persoonlijke kennismaking. Zo kunnen we goed inspelen op de behoeften van je kind. Tijdens dit gesprek delen we waardevolle inzichten en beantwoorden we al je vragen. 
  • Wenmoment(en): De snelheid waarmee je kind zich op de opvang thuis voelt verschilt voor ieder kind. Daarom plannen we wenmomenten in, om samen stap voor stap vertrouwd te raken met de nieuwe omgeving. 

Lees alles over de eerste dag naar het kinderdagverblijf of de peuteropvang

We zijn er voor je kind en voor jou

Jij kent je kind het beste. Daarom is goed contact met onze pedagogisch medewerkers belangrijk. Zij houden je op de hoogte van de ontwikkelingen van je kind en delen in jouw trots over de stappen die je kind thuis of op school zet. 

Lees meer over de begeleiding van je kind

  • Haal- en brengmoment: Tijdens het halen en brengen nemen we de tijd voor een update en wisselen we bijzonderheden uit. Gedurende de dag ontvang je leuke foto’s of een verhaaltjes via de app. 
  • Mentor voor je kind: Bij BijdeHandjes heeft elk kind een eigen mentor. Dit is een pedagogisch medewerker die op de groep werkt en extra aandacht besteedt aan de ontwikkeling en begeleiding van je kind. De mentor is ook het eerste aanspreekpunt wanneer je vragen hebt.
  • Oudergesprekken: Periodiek nodigen we je uit voor een oudergesprek. We staan stil bij de ontwikkeling en het welzijn van jouw kind en bespreken hoe het gaat. Heb je tussendoor vragen of  behoefte aan een extra gesprek? Dat kan altijd. 

BijdeHandjes ouderportaal en -app

Ben je benieuwd naar de belevenissen van je kind? Als je kind naar BijdeHandjes gaat ben je er met onze ouderapp toch een beetje bij. Via de app sturen we je foto’s, een kort bericht of een verslag van de dag. In de app kun je makkelijk administratieve zaken regelen. Er is toegang tot belangrijke informatie en al het nieuws van de locatie. Ook kun je de facturen inzien en extra dagen aanvragen of aangeven als je kind er een dag niet is ook dit kan via de app.

Lees meer over onze ouder-app

 

Extra service 

 Soms loopt het thuis even anders dan normaal. Wij denken op die momenten graag met je mee. 

  • Een keer extra opvang nodig? Vraag een extra dag aan (vanuit het opgebouwde tegoed), gemakkelijk via de ouderapp. Als er nog een plekje vrij is op de gewenste dag, dan is deze voor jouw kind! 
     
  • Een vakantie gepland? Geef het bijtijds aan ons door, want dan bieden wij een tegoed aan (maximaal 77 uur per kind). Met dit tegoed kan je kind op een ander moment naar de kinderopvang. Het tegoed is geldig tot het einde van het jaar.  

Lees meer antwoorden op jouw vragen

Oudercommissie: jouw mening telt 

Samen houden we de tevredenheid en kwaliteit op onze locaties hoog. Als ouder heb jij unieke inzichten en ervaringen die daar een belangrijke bijdrage aan leveren. Daarom vragen we je om met ons mee te denken, bijvoorbeeld over voeding, pedagogiek en veiligheid. Dit kan door lid te worden van de oudercommissie van jouw locatie. Wil je onderdeel worden van de Oudercommissie? Ontdek wat deelnemen aan de Oudercommissie inhoudt.  

Lees meer over de oudercommissie

Kind gluurt door het raam