Hoe we jouw kind en jou begeleiden

Fijne start bij BijdeHandjes op de BSO

Een spannend moment komt eraan. Je kind wordt binnenkort vier jaar oud en maakt de grote stap naar zowel de basisschool als de naschoolse opvang (BSO). Deze nieuwe fase kan best een beetje spannend zijn. Voor je kind en voor jou!! Bij de christelijke kinderopvang BijdeHandjes snappen we dat jullie tijd nodig hebben om te wennen. We helpen mee om de overgang zo vloeiend en leuk mogelijk te maken. Wat kun je allemaal bij BijdeHandjes verwachten? En welke handige tips zijn er om alles op rolletjes te laten verlopen?

Kind lacht met knuffeltje in de hand
Kind lacht met knuffeltje in de hand

Wat BijdeHandjes voor jullie doet

Tips voor een soepele start

  • Verken de BSO samen: Als je kind al naar ons kinderdagverblijf ging, is de overstap naar de BSO vaak makkelijk. Hetzelfde gebouw, veel dezelfde gezichten. Neem van tevoren samen een kijkje bij de BSO-groep en vertel over de begeleiders. Dat maakt de overgang soepeler.
  • Laat je kind alvast wennen: Overweeg om je kind een paar weken voor de start een (half) uurtje per dag mee te laten draaien op de BSO. Dit helpt om alvast vertrouwd te raken met de nieuwe omgeving.
  • Houd de eerste weken rustig: Probeer niet te veel te plannen in de eerste BSO-weken. Geef je kind de kans om thuis te ontspannen en alle nieuwe indrukken te verwerken. 
  • Toon begrip bij boosheid: Het is normaal als je kind de eerste tijd thuis wat nukkig of lichtgeraakt is. Dit komt door alle nieuwe ervaringen. Toon begrip voor deze reacties.
  • Blijf beschikbaar: Zorg dat je bereikbaar bent in de eerste weken, voor het geval je je kind eerder moet ophalen. Wij helpen je kind met alles, maar soms is papa of mama nodig. 
  • Praat met ons: Heb je zorgen of speciale wensen? Laat het ons weten. We denken graag met je mee. Kinderopvang is voor ons: samenwerken.
  • Tel af: Je kind staat misschien te popelen om te starten op school. Print onze aftelkalender en hang 'm op!
Twee meiden op de BSO van BijdeHandjes

Ook voor oudere kinderen: wennen is oké

Komt je kind op een oudere leeftijd bij ons, bijvoorbeeld door een verhuizing? Dezelfde tips gelden. Wennen op de BSO is heel normaal, ongeacht de leeftijd van je kind. Een open gesprek met onze begeleiders is belangrijk voor een soepele overgang, zeker als er naast de school en BSO ook een nieuw thuis is. Bij de christelijke kinderopvang BijdeHandjes streven we naar een warme en liefdevolle start voor ieder kind. Plezier en veiligheid staan voor ons voorop.

Hoe wij jouw kind begeleiden? Dat doen we zo!

Er is een boel om naar uit te kijken

Wanneer je kind voor het eerst naar de bso gaat is er een boel om naar uit te kijken. Meer weten? 

Ontdek ons activiteitenaanbod