Ons pedagogisch beleid

Bij BijdeHandjes draait alles om het kind

Wij geloven dat een goede start voor ieder kind bijdraagt aan een betere wereld. Daarom staat het kind bij ons centraal. Wil je weten hoe we dat aanpakken en waarom we dat op deze manier doen? Je leest het in ons pedagogisch beleid.

BijdeHandjes pedagogisch medewerker leest boek met kind
BijdeHandjes pedagogisch medewerker leest boek met kind

Ons fundament

Bij BijdeHandjes vormt het team van pedagogisch medewerkers de basis van de kinderopvang. Onze professionals hebben niet alleen de juiste opleiding gevolgd, ze hebben ook passie voor hun vak. Bovenop ons pedagogisch beleid werken we op elke locatie met een eigen pedagogisch werkplan, helemaal afgestemd op die plek. We laten ons niet meeslepen door populaire ideeën, maar we baseren ons op de laatste wetenschappelijke inzichten. 

Centraal daarin staat het kind. Bij BijdeHandjes geloven we dat ieder kind vanaf de geboorte een uniek individu is, met een eigen persoonlijkheid en een natuurlijke drang naar zelfontwikkeling. Deze Kindvisie geeft richting aan ons handelen en is het vertrekpunt bij alles wat we doen. Met aandacht, zorg en spelenderwijs leren, helpen we kinderen zich te ontplooien en uit te groeien tot betrokken mensen.

Pedagogische uitgangspunten

Vanuit het fundament van onze Kindvisie hebben we belangrijke uitgangspunten voor ons pedagogisch beleid uitgewerkt. Dat zijn:

Unieke identiteit

Het kloppende hart van BijdeHandjes wordt gevormd door onze christelijke identiteit, met integriteit, eerlijkheid en oprechtheid als basisprincipes. Samen met de kinderen beleven we onze gelovige identiteit door te bidden, te zingen over Gods schepping, samen Bijbelverhalen te lezen en christelijke feestdagen te vieren. 

Bij BijdeHandjes is kinderopvang meer dan een plek; het is een tweede thuis waar kinderen welkom zijn, zichzelf kunnen zijn als kind van God, plezier beleven, leren en zich ontwikkelen. Onze kleine, lokale locaties sluiten aan bij maatschappelijke waarden en bieden een huiselijke sfeer waar pedagogisch medewerkers de kinderen goed kennen en kunnen inspelen op hun behoeften.

Focusgebieden

Vanuit bovenstaande uitgangspunten hebben we ook een aantal focusgebieden opgesteld die bij BijdeHandjes hoog in het vaandel staan.

Altijd in ontwikkeling

Ons pedagogisch beleid is meer dan een tekst op papier. Het geeft ons houvast en inspireert en motiveert ons iedere dag. We blijven werken aan verdere innovatie van ons pedagogisch beleid en besteden we veel aandacht aan de ontwikkeling van onze collega's. Zodat zij voor kinderen én ouders op hun best zijn. Samen bouwen we aan een toekomst waarin elk kind het beste uit zichzelf haalt en zich vol vertrouwen ontwikkelt.

Lees meer over hoe wij investeren in onze collega's

Kinderen spelen samen in de bosjes