Nieuws en inspiratie

foto-linda001-27.jpg

Je kind complimenten geven, hoe doe je dat?

Je kind regelmatig een compliment geven is goed voor het zelfvertrouwen. Maar hoe en wanneer geef je een compliment? En wat kan het gevolg zijn als je je kind te veel complimenten geeft?

 

Lees verder
1-4.jpg

Vier de dag van de liefde

Maandag is het Valentijnsdag. Een mooie dag om iets leuks met je kind(eren) te doen. Download onze hartjes, versier ze, knip ze uit en maak er iets moois mee, zoals een slinger, envelop vol liefde of een bos vol hartjes. Verras iemand waar jullie heel veel van houden met dit gebaar. Veel plezier met geven op deze liefdevolle dag!
 
Lees verder
ontwerp-zonder-titel-56-.jpg

Kinderen en angsten

Is jouw kind wel eens bang? Dat is heel normaal. Angst hoort bij de ontwikkeling van je kind. Elke levensfase kent andere angsten. Welke soorten angst zijn er per ontwikkelingsfase en hoe kan jij je kind daarbij helpen? Je leest het in dit bericht.

Lees verder
ontwerp-zonder-titel-47--1.jpg

Maak je verlanglijstje voor Sinterklaas

Weet jouw kind al wat hij/zij wil vragen van Sinterklaas? Laat Sint en Piet weten wie er in jouw huis wonen, zodat zij jullie niet vergeten als zij ’s nachts de schoentjes gaan vullen! Kleur de poster in, vul het lijstje in en hang hem bij de voordeur of op het raam. 
Lees verder
ontwerp-zonder-titel-45-.jpg

Aftellen tot pakjesavond!

Morgen komt Sinterklaas weer in het land en leven we toe naar pakjesavond 5 december. Daar kijken de kinderen enorm naar uit. Daarom heeft BijdeHandjes een aftelkalender gemaakt tot pakjesavond. Leuk om samen elke dag een rondje af te vinken. 

Lees verder
wat-vind-jij-1-.png

Waarom is voorlezen belangrijk?

Voorlezen is niet alleen leuk maar het speelt ook een belangrijke rol in de ontwikkeling van jouw kind. Jonge kinderen leren enorm veel van voorlezen. In de eerste plaats is voorlezen heel goed voor de taalontwikkeling. Kinderen leren nieuwe woorden tijdens het voorlezen en ze leren hoe een goede zin opgebouwd is. En door met je kind ook te praten over het boek, wordt je kind gestimuleerd actief met taal aan de slag te gaan.

Lees verder

Je kind aanmelden bij BijdeHandjes?

Vul dan het inschrijfformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wil je liever eerst een kijkje nemen? Vraag dan een rondleiding aan bij een BijdeHandjes vestiging bij jou in de buurt. Vragen? Wij helpen je graag!

Inschrijven Contact Rondleiding

]