Nieuws en inspiratie

wat-vind-jij-1-.png

Waarom is voorlezen belangrijk?

Voorlezen is niet alleen leuk maar het speelt ook een belangrijke rol in de ontwikkeling van jouw kind. Jonge kinderen leren enorm veel van voorlezen. In de eerste plaats is voorlezen heel goed voor de taalontwikkeling. Kinderen leren nieuwe woorden tijdens het voorlezen en ze leren hoe een goede zin opgebouwd is. En door met je kind ook te praten over het boek, wordt je kind gestimuleerd actief met taal aan de slag te gaan.

Lees verder
1614foto-linda001-1.jpg

Trakteren op de opvang

Is jouw kind jarig, heeft je kind een broertje of zusje gekregen of gaat je kind afscheid nemen? Dan mag hij/zij trakteren!
Jouw kind mag het feestje op de groep van de opvang vieren met wat lekkers. Bij BijdeHandjes gaan we voor een gezonde leefstijl dus daar horen ook gezonde traktaties bij. En wist je dat deze niet alleen heel erg lekker zijn, maar er ook nog eens heel leuk uitzien! Er zijn ook toffe niet-eetbare traktaties. 
Lees verder
ontwerp-zonder-titel-30-.jpg

Eetontwikkeling bij kinderen

Eten is meer dan het binnenkrijgen van voedsel, het is een sociaal proces. Naast het binnenkrijgen van voedsel, heeft de maaltijd ook invloed op de ouder-kind
relatie. Er zijn drie fases te onderscheiden in de eetontwikkeling. Hierbij geldt dat als de eerste twee fases goed doorlopen worden, de derde een stuk eenvoudiger wordt. Lees meer over de eetfases. 

Lees verder
foto-linda-10-1.jpg

De zomervakantie is bijna voorbij: zo bereid je je kind voor

De zomervakantie is voorbij. Maandag gaan de kinderen weer naar school en misschien ook wel weer naar de BSO. Je kind vindt het misschien best spannend om voor het eerst naar school te gaan of in een nieuwe groep te beginnen. Om je kind hierbij te helpen heeft BijdeHandjes wat tips voor je op een rijtje gezet.

Lees verder
zomerpret-1.jpg

Leuke BijdeHandjes zomerdownloads voor extra vakantiepret!

Het is weer zover de zomervakantie is begonnen. Wij hebben een paar leuke BijdeHandjes zomerdownloads voor je gemaakt om tijdens je vakantie te doen.  Of je nu je koffers pakt om op avontuur te gaan of lekker thuisblijft, met deze leuke downloads start je de zomervakantie goed! Veel plezier en een fijne zomervakantie!

Lees verder
ontwerp-zonder-titel-18-.jpg

Met kinderen op vakantie? Handige tips!

De zomervakantie is voor velen het moment om de koffers in te pakken en samen op avontuur in het binnen- of buitenland te gaan. Tijdens de vakantie krijgt je kind te maken met een hoop veranderingen. Een andere omgeving, andere mensen en wanneer je naar het buitenland gaat ook met een andere taal, temperatuur en ander eten. Sommige kinderen vinden deze veranderingen best een beetje spannend. Hoe bereid je je kind voor op verandering tijdens de vakantie? En hoe zorg je voor een ontspannen sfeer? In dit artikel geven we tips voor een fijne vakantie met kinderen en een aantal zomerse downloads die de vakantie extra leuk maken.

Lees verder

Je kind aanmelden bij BijdeHandjes?

Vul dan het inschrijfformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wil je liever eerst een kijkje nemen? Vraag dan een rondleiding aan bij een BijdeHandjes vestiging bij jou in de buurt. Vragen? Wij helpen je graag!

Inschrijven Contact Rondleiding