Werken en leren

Volg ons BijdeHandjes BBL-traject

Is het werken met kinderen iets voor jou en wil leren en werken combineren? Dan is het BBL traject dé ideale (om)scholing waarin je in 1,5 jaar tijd een studie gespecialiseerd pedagogisch medewerker volgt op mbo-niveau 4. Je gaat minimaal 3 dagen per week bij ons aan de slag en 1 dag per week naar school. Bij BijdeHandjes christelijke kinderopvang speel je als BBL-student een belangrijke rol bij het welzijn en de ontwikkeling van kinderen. Als onze vaste collega op de groep zorg je voor een omgeving waar kinderen zich veilig en geliefd voelen. We stimuleren de ontwikkeling van kinderen op alle vlakken: sociaal, emotioneel, cognitief en fysiek. Bij onze kinderdagverblijven, peuteropvang en BSO's. Daarnaast bieden we je ook de gelegenheid om je eigen talenten te ontdekken en ontwikkelen. Schitter jij, dan stralen de kinderen!

Ontdek onze BBL vacatures

wachtlijst BDH
wachtlijst BDH

De rol van een BBL-student in de kinderopvang

Als BBL-student ben je drie tot vier dagen per week actief binnen onze kinderdagverblijven, de peuteropvang en/of BSO's. Daarnaast ga je één dag per week naar school om verschillende vakken te volgen, zoals Nederlands, Engels, pedagogiek, ontwikkelingspsychologie, communicatie en methodiek. Elk leerblok duurt zo'n zes weken, waarin je werkt aan een praktijkopdracht. Bijvoorbeeld: het herkennen en begeleiden van opvallend gedrag. Zelfreflectie is een belangrijk onderdeel binnen de opleiding. Je leert over je acties in bepaalde situaties, de redenen daarachter en hoe het ook anders kan.

Om jouw ontwikkeling optimaal te ondersteunen werken we samen met verschillende scholen. Daarbij richten we ons op jouw persoonlijke en professionele groei, met een goede balans tussen theorie en praktijk. Een belangrijke pijler is samenwerking, wat betekent dat je op schooldagen veel ervaringen deelt met medestudenten die ook bij BijdeHandjes werken. Zo kunnen jullie elkaar laten schitteren! 

Jouw dag als BBL-student in de kinderopvang

Je volgt onze bedrijfsklas in:
 

 • Velp bij het Astrum College

Arbeidsvoorwaarden BijdeHandjes BBL bedrijfsklas

BijdeHandjes geeft je de kans om je binnen anderhalf jaar om te scholen tot gespecialiseerd pedagogisch medewerker op mbo-niveau 4. Wij betalen je opleiding en je ontvangt een salaris voor de dagen die je bij ons werkt. En dat is nog niet alles! Dit is wat we je bieden:
 

 • Werkdagen: Drie of vier werkdagen per week bij een van onze locaties
 • Schooldag: Een schooldag per week samen met je collega-studenten
 • Salaris: Een startloon van € 2.373 bruto per maand voor een 36-urige werkweek
 • Diploma: Een erkend diploma als gespecialiseerd pedagogisch medewerker na succesvolle afronding
 • Baangarantie: Gegarandeerd een baan bij BijdeHandjes na je opleiding
 • Kinderopvangvoordeel: Korting en voorrang bij de christelijke kinderopvang BijdeHandjes voor je eigen kinderen
 • Team en ontwikkeling: Een team gericht op groei en ontwikkeling. Voortdurende mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld via ons leerplatform vol trainingen en inspiratie
 • Reiskosten: Volledige vergoeding van OV-reiskosten en een kilometervergoeding voor eigen vervoer
 • Creatieve inbreng: Ruimte voor jouw inbreng en ideeën, ongeacht hoe lang je al bij ons werkt
 • Fietsplan: Een fietsplan en bijdragen aan je pensioen en zorgverzekering

Bekijk al onze arbeidsvoorwaarden

BijdeHandjes als jouw werkgever

We werken bij BijdeHandjes vanuit ons hart, gedreven door liefde voor god en onze passie voor de kinderopvang. Elke dag hebben we samen plezier. Ontdek zelf hoe leuk het is om met kinderen te werken door deel te nemen aan de BijdeHandjes BBL bedrijfsklas. Een spannende en educatieve ervaring waar je werkt en leert tegelijkertijd. Ons omscholingstraject is de kans waar jij op wacht! Zet vandaag nog de stap naar een loopbaan in de kinderopvang.

Bekijk onze BBL bedrijfsklas vacatures

Lees meer over BijdeHandjes als werkgever

 

Veelgestelde vragen

Wat is het salaris voor BBL-studenten in de kinderopvang bij BijdeHandjes?
Als BBL-student verdien je een salaris van €2.373 bruto per maand voor een werkweek van 36 uur, volgens de CAO kinderopvang.

Wat houdt de BBL-route in de kinderopvang bij BijdeHandjes in?
De BBL-route betekent Beroepsbegeleidende Leerweg, waarbij je werken en leren combineert. Bij BijdeHandjes bieden we een speciale route voor toekomstige pedagogisch medewerkers in de kinderopvang.

Hoe lang duurt de BBL-opleiding bij BijdeHandjes?
Ons BBL-traject duurt anderhalf jaar. Je brengt één dag per week door op school en werkt de andere dagen op ons kinderdagverblijf, peuteropvang of BSO.

Wat als ik geen ervaring heb in de kinderopvang?
Geen zorgen. We zoeken mensen met passie voor kinderen en enthousiasme voor het vak. Tijdens je BBL-opleiding leer je alles wat je moet weten.

Hoeveel dagen moet ik beschikbaar zijn?
Je werkt drie of vier dagen per week op een van onze locaties en gaat één dag per week naar school.

Kan ik mijn locatievoorkeur aangeven?
Ja, we streven ernaar je te plaatsen op een locatie die handig voor je is en waar je je thuis voelt. Laat ons je voorkeur weten tijdens het sollicitatieproces.

Wat gebeurt er na mijn BBL-opleiding?
Na succesvolle afronding van je BBL-opleiding ben je gekwalificeerd als gespecialiseerd pedagogisch medewerker en bieden we je een baan bij BijdeHandjes aan.

Zijn er doorgroeimogelijkheden binnen BijdeHandjes?
Absoluut, we stimuleren de persoonlijke en professionele groei van onze medewerkers en bieden verschillende doorgroeimogelijkheden aan.

Hoe zit het met vakanties en vrije dagen?
Je hebt recht op vakantiedagen, die we in samenspraak plannen, rekening houdend met de schoolvakanties en de planning van de kinderopvang.

Ontvang ik begeleiding tijdens het BBL-traject?
Zeker, je wordt begeleid door ervaren professionals, zowel op de werkvloer als op school, om je te ondersteunen in je leerproces.

Wat als ik al een diploma heb in een ander vakgebied?
We waarderen diversiteit in achtergronden. Een diploma in een ander vakgebied vormt geen belemmering; je motivatie en interesse in het werken met kinderen zijn het belangrijkst.

Is er een leeftijdsbeperking voor het BBL-traject?
Nee, er is geen leeftijdslimiet. We moedigen iedereen aan die enthousiast is over het vak en voldoet aan het vereiste onderwijsniveau om te solliciteren.

Moet ik mijn eigen boeken en studiematerialen regelen?
Nee, BijdeHandjes voorziet in alle benodigde materialen voor je opleiding. Zo kun je je volledig concentreren op je studie en werk.