Vragen & antwoorden

Wachtlijstinformatie

Wanneer we je niet direct een plek aan kunnen bieden, kom je op onze wachtlijst. We begrijpen dat je wil weten wat dit concreet voor jou betekent. Hieronder lees je alles wat je wilt weten over de wachtlijst van BijdeHandjes christelijke kinderopvang.

foto flexibiliteit kinderen
foto flexibiliteit kinderen

Veelgestelde vragen over de wachtlijst bij BijdeHandjes

Wat gebeurt er als er geen opvangplek beschikbaar is?
Als er op dit moment geen beschikbaarheid is op de door jou aangevraagde locatie en opvangdagen, dan word je op de wachtlijst geplaatst. Zodra je op onze wachtlijst staat, zullen wij de plaatsingsmogelijkheden voor je kind continu blijven controleren. In de tussentijd ontvang je regelmatig een update per mail. Daarin vragen we je om de gegevens van je inschrijving te bevestigen. Zo houden we onze wachtlijst zo actueel mogelijk.

Hoe lang is de wachtlijst?
Hoe lang de wachtlijst is, verschilt per locatie en is afhankelijk van het aantal kindplaatsen, pedagogisch medewerkers op de groep, inschrijvingen, opvangdagen en door- of uitstroom van kinderen.

Hoe kan ik mijn kans op een opvangplek bij BijdeHandjes vergroten?
Het kan zijn dat we andere en/of minder dagen dan je hebt aangevraagd beschikbaar hebben. Daarom raden we je aan om ons te laten weten in hoeverre je flexibel bent qua opvangdagen en opvanglocaties. Verandert er iets in jouw situatie, zoals de gewenste startdatum of het aantal dagen dan horen wij dat graag. Neem hiervoor contact op met onze afdeling Oudersupport.

 

Hoe kan ik mijn plek op de wachtlijst annuleren?
Als je je plek op de wachtlijst wilt annuleren, dan horen we dat graag zo spoedig mogelijk. Je kunt je plek annuleren door in de mails die je van ons over de wachtlijst ontvangt op de button ‘Verwijder mij van de wachtlijst’ te klikken. Je kunt ook ons contact opnemen met onze afdeling Customer Care.

Kan ik alvast kinderopvangtoeslag aanvragen?
Nee, je kunt pas kinderopvangtoeslag aanvragen zodra je een contract hebt. Wel kun je via onze rekentool alvast een proefberekening maken van de (netto) kosten voor de opvang van je kind. Lees meer over kinderopvangtoeslag.

Wat gebeurt er zodra er een opvangplek beschikbaar is?
Zodra er een opvangplek voor je kind beschikbaar is, ontvang je van ons een mail met een plaatsingsvoorstel. In deze mail lees je hoe je het plaatsingsvoorstel kunt accepteren of afwijzen.

Hoe ver plannen jullie vooruit?
Hoever we vooruit plannen is onder andere afhankelijk van de lengte van de wachtlijst op de locatie en dagen waar jij interesse in hebt. Wil je meer informatie over de wachtlijst en hoever we vooruit kunnen plannen? Neem dan contact met ons op.

Heb ik recht op voorrang?
Als je al voor je andere kind(eren) opvang hebt op dezelfde BijdeHandjes-locatie, dan doen wij ons best om een aanvraag voor een broertje of zusje voorrang te geven op andere aanvragen. Zo proberen we ervoor te zorgen dat kinderen uit hetzelfde gezin op dezelfde locatie worden opgevangen. Wij kunnen echter geen garantie bieden.

Nog vragen?

Heb je nog meer vragen? Bekijk onze veelgestelde vragen. Heb je een andere vraag of kom je er niet uit? Neem dan gerust contact met onze afdeling Customer Care. Zij helpen je graag verder.

Contact opnemen