Passie & plezier

Kom jij stage lopen?

Ben jij op zoek naar een uitdagende stageplek? En wil je meer leren over het vak van pedagogisch medewerker? Bij BijdeHandjes christelijke kinderopvang vind je de stageplek die past bij jouw leerdoelen. Door mee te lopen op één van onze locaties doe je praktijkervaring op. Waardevol voor nu én jouw toekomst.

Benieuwd welke stagevacatures er openstaan bij ons? Bekijk ze hier

foto stage pedagogisch medewerker BDH
foto stage pedagogisch medewerker BDH

De fijne kneepjes van het vak

Bij BijdeHandjes staat samenwerken centraal. Met passie en plezier. Tijdens jouw stage ben jij onderdeel van een vast team pedagogisch medewerkers. Ook koppelen we je aan een werkbegeleider. Zo is er aandacht voor jouw leerdoelen. Tijdens je stage ben je medeverantwoordelijk voor de dagelijkse opvang van kinderen en betrokken bij hun ontwikkeling en verzorging. Afhankelijk van je keuze werk je met kinderen van 0-4 jaar op een kinderdagverblijf of kinderen van 4-12 jaar op de buitenschoolse opvang van BijdeHandjes. We hebben verschillende mogelijkheden om stage te lopen in de kinderopvang. Samen met jou vinden we een plek die bij je past.

Stagemogelijkheden

kite

BOL stage

Volg je een Beroepsopleidende Leerweg (BOL) en ben je op zoek naar een leerzame plek waar theorie en praktijk samenkomen? Bij BijdeHandjes krijg je de kans om je studie te verrijken met hands-on ervaring, terwijl je de ruimte krijgt om te groeien in het vakgebied.

sparkles

Snuffelstage

Nieuwsgierig naar het werken in de kinderopvang? Een snuffelstage geeft je de kans om een kijkje te nemen in de wereld van BijdeHandjes. In een korte periode maak je kennis met de basis van het vak en ontdek je of dit de toekomst is die je zoekt.

rainbow

Maatschappelijke stage

Wil je een bijdrage leveren aan de maatschappij en tegelijkertijd ervaring opdoen in de kinderopvang? Kies dan voor een maatschappelijke stage bij BijdeHandjes, waar je leert hoe je een positieve impact kunt hebben op de ontwikkeling van kinderen.

book-1

HBO stage pedagogiek

Als Hbo-student Pedagogiek til je je kennis bij BijdeHandjes naar een hoger niveau. Je krijgt de mogelijkheid om specifieke pedagogische methodieken toe te passen en te reflecteren op jouw rol als toekomstig pedagogisch medewerker. 

Start je carrière in de kinderopvang

Wij dragen graag ons steentje bij aan het klaarstomen van een nieuwe generatie pedagogisch medewerkers. Met een stage bij BijdeHandjes kun je rekenen op:

  • Een stagevergoeding
  • Begeleiding door pedagogisch medewerkers en jouw locatiemanager
  • Ruimte voor jouw talent
  • Aandacht voor jouw leerdoelen
  • Een inspirerende plek om praktijkervaring op te doen
  • Christelijke organisatie

Vanaf het tweede jaar van je pedagogische opleiding mag je naast je stage óók bij ons komen werken. Tijdens vakanties of om in te vallen. Je krijgt een 0-uren contract. Zo doe je nuttige praktijkervaring op en verdien je bij naast je stage.

Kom jij stagelopen bij BijdeHandjes? 

Iedereen die een opleiding volgt waarmee je in de kinderopvang mag werken, kan zich bij ons aanmelden als stagiair. Je checkt hier of je in aanmerking komt. Wil jij je aanmelden? Dat kan! Mail dan je cv en stage-informatie naar Elvira de Penning via stage@bijdehandjes.info.

Nog vragen?

Bekijk onze veelgestelde vragen met antwoorden. Staat je vraag er niet tussen?
Stuur dan je vraag per email naar stage@bijdehandjes dan zullen wij contact met jou opnemen.

Stagiair aan het woord

Kinderen pakken een pop
Werken met kinderen is mij op het lijf geschreven. Iedere dag geniet ik weer. De band die je opbouwt met de kinderen, ouders en collega’s is heel bijzonder!’
Britt - Stagiair pedagogisch medewerker kinderdagverblijf

Veelgestelde vragen

Kan ik zelf kiezen op welke locatie ik stage loop?
Ja, we kijken samen naar jouw woonplaats en voorkeuren. We streven ernaar een stageplek te vinden die niet alleen bij je past, maar ook goed bereikbaar is.

Welke werkzaamheden ga ik uitvoeren tijdens mijn stage?
Als stagiair draai je mee als volwaardig lid van ons team. Je helpt bij de dagelijkse verzorging van de kinderen, draagt bij aan hun ontwikkeling en zorgt voor een veilige en stimulerende omgeving.

Hoeveel uur per week moet ik beschikbaar zijn voor mijn stage?
Dit hangt af van jouw opleidingseisen en onze mogelijkheden. Meestal is dit tussen de 16 en 32 uur per week.

Krijg ik een stagevergoeding?
Absoluut, wij vinden het belangrijk dat jouw inzet gewaardeerd wordt met een passende vergoeding.

Wat als ik het niet naar mijn zin heb op mijn stageplek?
We hopen natuurlijk dat je een fijne tijd hebt bij BijdeHandjes, maar als er iets niet bevalt, dan gaan we samen op zoek naar een oplossing. Jouw welzijn is voor ons heel belangrijk.

Kan ik na mijn stage bij BijdeHandjes blijven werken?
We staan altijd open voor talent. Als er mogelijkheden zijn binnen BijdeHandjes en we zijn allebei tevreden over de samenwerking, dan bespreken we graag de opties.

Wat wordt er van mij verwacht qua professionaliteit en gedrag?
We verwachten dat je je houdt aan de normen en waarden van BijdeHandjes, dat je professioneel bent in je werk en dat je respectvol omgaat met kinderen, ouders en collega's.

Hoe wordt mijn voortgang beoordeeld?
Samen met je werkbegeleider stel je doelen op en er zullen regelmatige evaluatiemomenten zijn om je voortgang te bespreken.

Is er een mogelijkheid om mijn afstudeerproject of onderzoek bij BijdeHandjes uit te voeren?
Ja, we staan open voor studenten die hun afstudeerproject of onderzoek willen doen binnen onze organisatie. We vinden het belangrijk om bij te dragen aan de ontwikkeling van ons vakgebied.