Naar de buitenschoolse opvang

BijdeHandjes buitenschoolse opvang zorgt samen met jou, je kind en de school voor een omgeving waar alle kinderen zich gewaardeerd en geborgen voelen. We zorgen voor een veilige reis van school naar BSO, zodat je je kind met een gerust hart aan ons kunt toevertrouwen. Met elkaar zorgen we ervoor dat je kind elke keer met plezier naar onze BSO komt en ook weer met een glimlach naar huis gaat.

foto naar de buitenschoolse opvang
foto naar de buitenschoolse opvang

Samenwerking scholen

Bij BijdeHandjes vinden we het belangrijk dat een schooldag soepel overgaat in de BSO. We zijn trots op onze samenwerkingen met verschillende scholen in de regio! Wil je weten of BijdeHandjes samenwerkt met de school van jouw kind of de school waar je kind binnenkort naar toegaat? Gebruik onze locatie-zoeker om te kijken welke BijdeHandjes BSO bij jou in de buurt is.

Altijd open, ook als de schooldeuren sluiten

Geen les vandaag? Dat is voor BijdeHandjes geen punt! Tijdens schoolvakanties en op studiedagen bieden we een dagprogramma aan boordevol leuke activiteiten voor kinderen van alle leeftijden. Met ons thematisch programma stimuleren we de nieuwsgierigheid en creativiteit van je kind. Heeft je kind een idee voor een activiteit? Leuk! We gaan er graag samen enthousiast mee aan de slag.

Ophalen van school 

Als de schoolbel gaat, staan onze pedagogisch medewerkers klaar om je kind op te halen. De allerjongste kinderen worden veilig vanuit de klas begeleid of door de leerkracht naar onze bekende ophaalplekken gebracht. Je herkent onze pedagogische medewerkers aan de vrolijke BijdeHandjes-vestjes die we dragen. Ook je kind krijgt er eentje! Als het even kan, dan halen we je kind lopend of met de fiets op. Bij scholen die wat verder weg zijn, zetten we onze BijdeHandjes-bus of ander vervoer in. We nemen altijd dezelfde routes, waarbij veiligheid voorop staat.   

Veilig vervoer

De pedagogisch medewerkers van BijdeHandjes begeleiden iedere stap, of rit met de BSO-bus met zorg en aandacht. Met vastgestelde verzamelpunten, herkenbare kleding en veilige routes zorgen we ervoor dat je kind zichtbaar en beschermd is tijdens de reis. De BijdeHandjes-bussen zijn uitgerust met alle benodigde veiligheidsvoorzieningen, waaronder kinderzitjes en gordels. Onze chauffeurs zijn stuk voor stuk ervaren en getraind om kinderen te vervoeren. Elk jaar bespreken we met jou de toestemming voor het vervoer, zodat je je kind met een gerust hart aan ons kunt toevertrouwen.

Zelf naar de BSO 

Samen met jou kunnen we oudere kinderen de mogelijkheid geven om hun zelfstandigheid en zelfredzaamheid stap voor stap te vergroten. De mogelijkheid om zelf naar de BSO te gaan is daarom een optie. Als ouder kies je zelf wanneer en of je kind klaar is voor deze verantwoordelijkheid. Je geeft ons hiervoor toestemming door middel van een toestemmingsformulier.