Smeren, smeren en nog eens smeren

Insmeren is heel erg belangrijk. Op jonge leeftijd onbeschermd in de zon vergroot namelijk het risico op huidkanker op latere leeftijd. Daar wil je je kind natuurlijk voor behoeden. In de zomermaanden ligt de zonkracht in Nederland tussen de 4 en 7. Vanaf zonkracht 7 à 8 kan de huid al binnen 10 minuten verbanden. Smeer je kind daarom een halfuur voordat het naar buiten gaat lekker dik in met een zonnebrandcrème met een minimale beschermingsfactor van 30. Herhaal dit iedere twee uur. En als je kind zwemt of zweet nog vaker. Voor kinderen zijn er diverse (kinder)zonnebrandcrèmes te koop. In kinderzonnebrand zitten minder stoffen die een allergische reactie kunnen geven. Fijn voor het gevoelige huidje van je kind! Onze favoriete zonnebrandcrèmes voor kinderen zijn van Ladival, Naïf en Island Tribe.

Draag beschermende kleding

Naast smeren, beschermt kleding ook goed tegen de zon. Zorg voor een hoedje of petje zodat de zon niet vol op het hoofd of in de nek van je kind schijnt. Je kunt de huid daarnaast beschermen door je kind uv-kleding aan te trekken. Er zijn allerlei leuke pakjes verkrijgbaar die gemaakt zijn van gerecyclede PET-flessen. Hartstikke duurzaam dus! Deze pakjes hebben een UPF50+ bescherming en houden meer dan 98% van de schadelijke uv-stralen tegen. En vergeet de ogen niet! Een zonnebril met uv-werende glazen is perfect om de oogjes te beschermen.

Zoek de schaduw op

Laat je kind zo min mogelijk in de volle zon spelen. Het liefst niet langer dan 20 minuten. Houd baby’s helemaal uit de directe zon. En vergeet je kind niet in te smeren, want ook in de schaduw kun je verbranden!